Venčanja na WHITE način

Organizator venčanja: Da, to može biti posao!

Agencija White već dve godine se uspešno bavi organizacijom i dekoracijom venčanja u Srbiji. Milica i Maja dele sa našim čitateljkama razloge zašto su “prava” zanimanja zamenile za posao organizatorki venčanja

-Hej Majče, nisam te dugo video! Šta ima novo? Čime se baviš?  -Bavim se organizacijom i dekoracijom venčanja. Agencija “White”, možda si čuo?  -Aha. A, to ti je kao hobi? Jel radiš nešto konkretno u životu?

***

-Gde si Milice, šta ima novo? Kako na poslu? – Dala sam otkaz. – U Nemačkoj firmi?!! Ko još danas tek tako daje otkaz? -Htela sam da se bavim nečim lepim u životu. Da radim nešto čemu ću se radovati svaki dan. Htela sam da se bavim venčanjima. I eto me. -Ma mora da si gledala onaj film sa Dženifer Lopez. E mala moja, nije ti ovo Holivud. Ovo je Srbija…


Maja: A da mi malo pišemo o onome što radimo, pa ćemo i drugima lakše objasniti da je naš posao, baš kao i svaki drugi.

Milica: Samo malčice mirisniji i lepši :)

Maja: A da blogujemo? To je sad popularno.

Milica: Može, a kako se to radi?

Maja: Gledaj mene i uči… ali nemoj da me kopiraš

Maja: Dekorater i organizator venčanja. Zaluđenik za tutorijale, rukotvorine i sve “uradi sam” sitnice, koje zaista možeš da uradiš sam. Pre četiri godine napravila drugarici za venčanje prve kul rever cvetove. Uspela i to bez ruzmarina. Sva poletna ponudila se da napravim i prvi bidermajer od belih ruža. Bio je potpuni fijasko. Celu noć sam ga prepravljala, lickala i plakala nad njim. Ujutru, ja sva natečena, a mlada prezadovoljna! Tad sam rekla sebi “I can do this!”. Danas najviše volim da pravim bidermajere, te mirisne buketiće koji su nekako najlepša dekoracija na slikama mladenaca (posle mladenaca, naravno). Volim i kako ga mlade nekako bojažljivo i posebno čuvaju, verovatno uz onaj osećaj “Daj Bože, da mi ovo bude prvi i poslednji bidermajer u životu!” Usput upoznala Milicu. Ajde sad ti.

Milica: Esteta, nežna i neizlečivi romantik. Uvek sam volela lepe stvari, čuvala pozivnice sa venčanja mojih prijatelja, punila sobu detaljima koje i nemaju neku svrhu, osim što su lepi. Večiti organizator u društvu – od žurki iznenađenja za prijatelje, do diplomskih veselja, devojačkih večeri, krštenja i svadbi… Posle pete svadbe koju sam prijateljski od početka do kraja organizovala, konačno skupila hrabrost i otvorila Agenciju “White”. Uložila sve što imam i nemam u prelepe svećnjake, kaveze i vaze. Hvala sestri i najboljoj drugarici u Nemačkoj što su mi otvorile vrata ka prodavnicama u kojima se snabdevaju wedding planneri iz cele Evrope. Što sam uspela da sve to prevezem i donesem u Srbiju. Hvala im na mirišljavim svećicama, stikerima, pahuljicama, konfetama… Hvala im što mi uvek dojavljaju šta se novo pojavilo na njihovom tržištu. Hvala im… Jel može tako?

Maja: Mislim da smo dosta pričale. Znaš kako kažu da slika govori više od 1.000 reči. Lako će oni zaključiti da venčanja u Srbiji mogu biti drugačija, da dekoracije ne moraju biti skupe, a da su ideje priceless. Da stolovi mogu izgledati lepo čak i sa domaćim ružama, koje smo “maznule” iz dvorištu naše komšinice. Trampile kaficu za cveće:)

Eto, a sudbina je htela da nam se komšika baš i zove Ruža :)

Uz prelepe Ružine ruže, ubacile smo i po koji roze gerber i grančice gipsofile. I voilà!

Milica: Izvadile smo iz podruma i staru pisaću mašinu… Htele smo na njoj da otkucamo ovaj naš blog prvenac, ali nam rekoše da je to passe... Ali mi baš volimo sve te stvarčice sa kojih možemo da oduvamo prašinu i baš da vam nekako izazovemo onaj uzdah “ijao, pa zar ovo još postoji”.

Maja: A ni to nije slučajno, da vam sad ne otkrivmo baš sve fore za vaše venčanje, ali pisaće mašine mogu biti sjajne, umesto knjige utisaka. Spremite tabak papira, postavite kuckalicu na neko vidljivo mesto i zadužite kumu ili neko klinče na venčanju da goste nenametljivo (čitaj: da ih ne vuče za rukav) zamoli da umesto upisavanja u knjigu utisaka, otkucaju par redova … Zamislite kako će vam to tek biti lepa uspomena sa vašeg venčanja…

Milica: Jedino će biti problem devojkama sa dugim noktima… Znaš kako se na našoj zagljavljuju slova kad kucaš…

Maja: E pa one mogu nekom da diktiraju :)

Milica: Nešto tipa: Ne bismo vas više zadržavale. Čitajte, pratite nas i nemojte nam zameriti ako nešto nije bilo po volji.

Maja: Odosmo u radionicu da pravimo bukete, jer naša mlada ne može da čeka :)